U DROOMT, WIJ BOUWEN

Hamer en Hark ontwerpt en bouwt boomhutten, woonhutten, tuinhuizen, speeltuinen en meubels. Met lef én liefde. Onze producten zijn uniek, op maat gemaakt en volledig afgestemd op de wensen van onze klanten en de mogelijkheden van de omgeving. Hamer en Hark onderscheidt zich in kwaliteit, exclusiviteit en creativiteit.

Hamer en Hark wil de wereld versieren. Met bijzondere, sterke en duurzame bouwwerken. Hamer en Hark wil uw fantasie prikkelen. Omdat fantasie het leven mooier maakt.  

PASSIE VOOR CREEREN

Hamer en Hark is in 2003 opgezet door Merte Loonen. Uit passie voor het creëren van droomwerelden. Merte is ontdekker, dromer, maker en ondernemer met een uitgesproken liefde voor alles wat buiten is en kan. Hij is leergierig, handig én een tikkeltje eigenwijs. De perfecte ingrediënten voor het unieke bedrijf Hamer en Hark.  

VISIE

Een boomhut, woonhut, tuinhuis, speeltuin en meubel moet passen bij u en in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. Wij vinden het belangrijk dat er altijd een evenwicht is tussen het ontwerp dat gemaakt wordt op basis van uw dromen en de locatie waar wordt gebouwd. Dat is de complexiteit van ons werk en één van de mooiste kanten van ontwerpen en bouwen.

Blijven leren, zoeken naar uitdagingen, verbeteren en vernieuwen vindt Hamer en Hark erg belangrijk. De natuur is onze grootste inspiratiebron en daarom houden wij bij het ontwerpen en bouwen rekening met de natuurlijke omgeving en proberen haar maximaal te respecteren.

DUURZAME MATERIALEN

Hamer en Hark gebruikt duurzame en natuurlijke materialen. Indien mogelijk worden onze producten op natuurvriendelijke wijze behandeld en beschermd.

Wij hebben een grote voorliefde voor het gebruik van robiniahout. Robiniahout is afkomstig van de acaciaboom en is een bijzonder duurzame Europese houtsoort die niet splintert. Het hout is hard, sterk en tegelijkertijd flexibel. Door de natuurlijke en speelse krommingen is elk stuk hout uniek. Net zoals onze producten. Ook gebruikt Hamer en Hark materialen zoals douglas-, sloop- en aangespoeld hout, strobalen, riet, leem, bomen, takken, tentdoek, stenen, glas en metaal.

SAMENWERKEN

Hamer en Hark werkt voor sommige projecten met veel plezier samen met andere vakmannen- en vrouwen.   

Houtkwadraat
Houtkwadraat is de meubelmakerij van de tweelingbroers Arne en Senne Loonen. Zij maken unieke keukens, kasten, tafels, complete interieurs en buitenmeubels. Op maat.
Voor meer informatie: www.houtkwadraat.nl

Nop Mercx Ontwerpt
Nop Mercx is ontwerper, illustrator en kunstenaar. Nop ontwerpt voor Hamer en Hark.
Voor meer informatie: www.nopmercx.nl

Club Hout
Vier bedrijven, 1 club. Houtkwadraat, Broeders en Broer en Hamer en Hark delen een grote gezellige werkplaats aan de parallelweg in Rijen.